Social Icons

facebook

joi, 25 aprilie 2013

Cura de detoxifiere cu plante



  Folosirea plantelor ca mijloc de detoxifiere, macar periodic este o buna solutie. Daca alegi combinatiile cele mai bune si daca folosesti plantele medicinale, in cure de cateva saptamani, metabolismul se poate echilibra, poti sapa de cateva kilograme in plus si de toxine. Avem cateva idei care te pot ajuta sa urmezi o detoxifiere cu plante.
  Recomandarea noastra este sa folosesti plante cumparate din farmacii, sa citesti cu atentie recomandarile si sa respecti indicatiile de utilizare. Este important sa respecti si sa eviti consumul plantelor care iti sunt contraindicate, daca suferi de anumite boli cronice. De exemplu in cazul hepatielor cronice este nerecomandat consumul de ceaiuri din plante, altele decat cele recomandate de mediul curant.

Cele mai bune plante, utile intr-o cura de detoxifiere.

  Papadia este recunoscuta pentru efectul sau depurativ si poate sa fie un aliat dupa mesele bogate. Papadia stimuleaza activitatea ficatului si a vezicii biliare. Cel mai bun mod in care poti beneficia de avantajele pe care le aduce papadia este sa mananci frunze proaspete in salata, dar poti bea si ceai de papadie.
  Coditele de cires au puternice proprietati detoxifiante, diuretice si sunt usor laxative. In plus aroma ceaiurilor din codite de cirese este foarte placuta. 
  Strugurii ursului (Arctostaphylos uva-ursi) sau ruda sa merisorul este un beneficiu pentru tractul urinar. Are efecte antiseptice si protejeaza impotriva diferitelor forme de infectie, mai ales a celor localizate la nivelul rinichiului si vezicii urinare. Este foarte activ si in cazul unor infectii digestive. Are efect diuretic si taie senzatia de foame.
 
  Ceaiurile din plante sunt o buna cale prin care pot fi ameliorate dureri intestinale, arsurile stomacale si poate fi tratata o digestie proasta. In categorie intra menta care are capacitatea de a curata sistemul digestiv.
  O specie de menta, denumita busuiocul cerbilor (Mentha pulegium), care are frunze mici si rotunde si o puternica aroma de menta, este recunoscuta pentru capacitatea de a combate gazele abdominale. In plus stimuleaza activitatea uterului si, cu recomandara medicului, poate fi un adjuvant util in diferite atectiuni tipic feminine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu